Minä olen...

Oma kuva
Pohjois-Pohjanmaa, Finland
35+ käsitöiden sekakäyttäjä, joka yrittää jakaa aikaansa neljän tyttären, isännän, kodin, maatilan, oman käsityöyrityksen, ohjaamisen, ystävien, kahden kissan ja kahden koiran sekä muiden harrastusten, ja tietenkin niiden käsitöiden kesken, enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi. Jätä kommenttia käynnistäsi, kommentteja on aina mukava lukea. Valokuvien ja tekstien kopiointi kielletty!

torstai 28. huhtikuuta 2011

Huhtikuun SNYpaketti

Paketin mukana tulleessa kortissa Hemuli etsii suurennuslasin kanssa paketissa tulleista tavaroista vihjettä siitä, mistä näitä ihania paketteja minulle oikein tulee..

Regian Hand-dye Effect langasta löytyi todella kauniit värit, joita en onnistunut tänään kamerallani tallettamaan. Näistä tulee ihan varmasti itselleni sukat, kunhan muut rojektit on vähempänä. Mutta vihjettä paketin lähettäjästä en kerän sisältä keksinyt.
Pitsi toi mieleen Rauman pitsit, mutta nehän vissiin tehdään nypläämällä eikä virkkaamalla, kuten tämä pienokainen on tehty. Ei ehkä tämäkään vihje ei ole se oikea, mutta miettinette varmaan mikä tämä kaunokainen sitten on:

No se on taidokkaasti ommeltu neulavihko, johon oli minulle "löydetty" valmiiksi kolme silmäneulaakin (omat onkin hukassa, mutta löydyttyään pääsevät varmasti tämän kaunottaren sivuille talteen) Sisältä tämä on herkullisen vaaleanpunaista puuvillaa, ulkopinta on pellavakangasta koristeltuna todella ohuesta langasta virkatulla pyörylällä.

Tämäkään ei auttanut minua vihjeen ratkaisussa, muuta kuin, että nyt tiedän lähettäjän olevan kyllä äärimmäisen tarkka ompelija, niin koneella kuin käsinkin, yritin etsimällä etsiä työstä kääntöaukkoa, mutta se oli niin taidokkaasti käsin ommeltu, etten sitä löytänyt...

No entäs sitten paketissa ollut suklaa? Antaisiko se vihjeen lähettäjästä?
Maya Exotic, eihän lähettäjä voi olla Perusta asti?
No ei, tarkemmin pakettia tutkaillessa löytyi avainlippu, suklaa onkin kotimaista, ihan uusi tuttavuus minulle, mutta yllätyksekseni oli tooodella hyvää. Kaikenlisäksi gluteenitonta, pähkinätöntä ja kananmunatonta. No olisiko Salainen Ystäväni sitten Tampereelta kuten suklaakin? Ei, en usko niin koska pakettien postileimassa ei ole koskaan ollut mitään Tampereeseen viittaavaa.

Uskon että paketissa tullut


on se vihje, joka paljastaa Salaisen Neule Ystäväni asuinpaikan...

Osuinko oikeaan keksinnössäni (joka valkeni minulle vasta tänä aamuna, pakettia tutkaillessani), asusteletko jossain Oulanka joen lähistöllä?

Tässä vielä kuva paketin sisällöstä kokonaisuudessaan

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Ihana huhtikuun paketti

Snyni huhtikuun paketti saapui tänään, ja oli kyllä ihan huippu!
Kuvata en ehtinyt, huomenna yritän saada paketin sisällön tänne teidän muidenkin nähtäväksi.

KIITOS SNY! Kyllä oli ihanat langat paketissa, ja eiköhän se Hemuli juttukin selviä, jahka yön yli nukun ja ajattelen sitten asiaa uusin aivoin. Tämän päivän olen käyttänyt kutakuinkin kokonaan yrittäjän ammattitutkinnon näyttöaineiston kirjoittamiseen, eikä nyt ainakaan vielä tunnu aivot leikkaavan ollenkaan arvoituksen selvittämiseksi... :)

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Jämäkämmekkäät # 2

Eilen sain viimeisteltyä toiset jämäkuun innoittamat kämmekkäät.
Edit lisää että lanka Nallea ja Nalle Coloria, menekki 42 g.

Kuvioinnin tein näin:
Neulo yksi krs kuviovärillä, sen jälkeen 5 krs pohjavärillä.

Neulo kuviovärillä 1 s oikein.

Pistä oikea puikko (kämmenselän puikon) kolmannen silmukan kohdalta kuvioraidan kohdalta nurjalle puolelle ja vedä kuviolanka pitkäksi silmukaksi oikealle puikolle. Tarkista että venytettyyn silmukkaan tulee tarpeeksi pituutta, ettei se vedä neuletta kovin kurtulle.

Neulo 1 s oikein.
Pistä puikko taas saman silmukan läpi nurjalle ja vedä lanka venytetyksi silmukaksi puikolle.
Jatka näin 1 s o, 1 venytetty s, kunnes sinulla on 5 venytettyä silmukkaa (kaikki 5 otetaan siis saman silmukan läpi)
Neulo 1 s o ja vedä lanka venytetyksi silmukaksi vasemmalla puikolla toisena olevan silmukan alapuolelta kuvioraidan kohdalta. Jatka taas näin 1 s o, 1 venytetty silmukka, kunnes on taas 5 venytettyä silmukkaa. Jatka näitä viiden venytetyn silmukan "viuhkoja" kämmenselän puikoille, minun neuleessani neljä viuhkaa rinnatusten. Neulo kämmenen puolella normaalisti oikein.


Seuraavalla krslla neulo aina venytetty s ja edellä neulottu s oikein yhteen pohjavärillä. Väliin taas 5 krs pohjavärillä ja sitten uusi viuhka krs, nyt venytetty s otetaan aina viuhkan keskimmäisen venytetyn s läpi.

Toivottavasti viuhkakuviosta innostuneet saavat ohjeesta selkoa... Kysyä saa, yritän parhaani mukaan vastailla, neuleohjeen kirjoittaminen ei todellakaan ole helppoa niin että siitä saisi ymmärrettävän...

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Mysteerisukka

Ravelryssa on perinnefoorumilla menossa Suomalainen Mysteerisukka KAL (yhteisneulonta) johon otin osaa minäkin. Tältä näyttää ensimmäinen vihje neulottuna ja osittain kirjailtunakin:


sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kämmekkäät

Nalle Colorista ja luonnonvalkoisesta Nallesta. Langan menekki 35 g, 3 mm bambuisilla sukkapuikoilla mentiin.


Talvella näin erään piiriläiseni kädessä tällä mallilla tehdyt lapaset, tutkin silloin lapasista tekniikan, jolla viuhkat on tehty, mutten tajunnu ottaa kuvaa lapasista ja nyt nämä eivät kuitenkaan ole mielestäni samanlaiset kuin alkuperäiset. Siispä "uutta matoa koukkuun" ja kokeilemaan miten kuviot saa hataran muistikuvan mukaisiksi... Nämä ovat myös ensimmäinen jämäkuuprojektini.


Lähdin mukaan Kesäkassi 2011 -vaihtoon

Sny emo RedDragon järjestää myös kesäkassi vaihdon johon ajattelin lähteä mukaan. Lisää infoa ja osallistumisohjeet



Tänään käydään tyttöjen kanssa virpomisretkellä ja isännän kanssa äänestämässä.

Mukavaa palmusunnuntaita kaikille kurkkijoille!

torstai 14. huhtikuuta 2011

Välimuistaminen SNYltä

Nolona tunnustan että paketti tuli jo toissa päivänä, mutta minua on vaivannut jostain syystä niin totaalinen väsymys ja ei vain neule-blääh, vaan ihan-kaikkien-alojen-blääh-blääh-blääh, etten ole aiemmin saanut pakettia postattua. Anteeksi Snyyseni. Tänään kävi ystävä heti aamusta minua piristämässä, ja nyt sitten tuntuu että on tarmoa vaikka mihin, joten postaan tämän nyt heti alta pois.

Tästä välimuistamispaketista löytyi Snyni koolaamaa lankaa, paperinaruja, ihanaa keltaista nauhaa, rairuohonsiemeniä ja ilmapalloja. Rudolf Koivun piirtämässä kortissa Sny ehdotteli että pyörittelisin langasta ilmapallojen päälle sisustuspalloja liimavesiseoksen avulla. Yritän toteuttaa ehdotuksesi, kun vain sopivan ajan askartelulle löytäisin. Rairuohot saan toivottavasti tänään kylvettyä ja nauhan laitan jemmaan tulevan varalle. (Tässä paketissa oli eri postileimat kuin edellisissä, täällä ollaan nyt ihan kummastuksissaan... :)

Kiitos Sny, paketti oli piristävä ja siitä tuli hyvä mieli, vaikken sitä heti saanutkaan postattua.

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Messusaalis

Eilen olin mukavassa seurassa linja-auto kyydillä Jyväskylän Käsityömessuilla. Yllätin itseni, enkä ostanut kerän kerää lankaa. Kankaita sinne kyllä lähdin katselemaankin, ja käsityömessujen yhteydessä olleilta antiikkimessuilta löysin nämä ompelukorin täytteeksi:
Vihreä-valkoinen on Tampellan Valmu-niminen kangas. Sini-turkoosi suikale on Maija Isolan "Mustasukkainen" vuodelta 1967 ja reunimmaisena Marimekon tyynyliina, josta tulenee vuori poppanakassiin.
Ja tämän kankaan nimi on "Ruusu hänelle" ja sen on suunnitellut Anja Terho. Kankaan on painanut E. Helenius Oy. Olisiko kenelläkään tietoa miltä vuodelta tämä kangas on?

Lisäksi tarttui mukaan lasihelmiä:


Ja Kiertoliikkeen valmistama kierrätyslasista valmistettu riipus:
Tämä on tosi kaunis, mutta harmittaa kun riipuksessa olleen nyörin papukaijalukko meni rikki kun lukkoa ensimmäisen kerran avasin linja-autossa paluumatkalla :(
Laiton yritykselle reklamaation, ja nyt kuullostelen miten siihen vastaavat. Edit: puhelinsoiton jälkeen uusia lukkoja on tulossa. Ihanaa!

Messujen lisäksi kävimme Pandan tehtaanmyymälässä, Puttipajalla ja Viherlandiassa. Reissu oli tosi mukava ja sääkin helli meitä, oli aika lämmintä vaikka lumet ovat vielä maassa Jyväskylänkin korkeudella.