Minä olen...

Oma kuva
Pohjois-Pohjanmaa, Finland
35+ käsitöiden sekakäyttäjä, joka yrittää jakaa aikaansa neljän tyttären, isännän, kodin, maatilan, oman käsityöyrityksen, ohjaamisen, ystävien, kahden kissan ja kahden koiran sekä muiden harrastusten, ja tietenkin niiden käsitöiden kesken, enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi. Jätä kommenttia käynnistäsi, kommentteja on aina mukava lukea. Valokuvien ja tekstien kopiointi kielletty!

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

ViiriVerhoVillitys osa II


Hiihtoloman Ikea käynniltä mukaan "tarttuneesta" SaraLisa-kankaasta ompelin keittiöön viirit. Tässä kankaassa on melkein samat värit kuin keittiön pöydällä olevassa Purnukka-kerniliinassa.

Kangasta on vielä sen verran, että taidan ommella makuuhuoneeseemmekin tästä verhot, en kuitenkaan viirejä :)

Käytin näiden, kuten esikoisenkin verhojen leikkaamisessa apuna tilkkutöihin ostamaani kolmioviivainta, leikkuualustaa ja rullaleikkuria, saksilla tuskin olisin tarpeeksi suoria ja samankokoisia kolmioita saanut aikaiseksi.

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kiitos tunnustuksesta

Matonkude MunSunMeitin-blogista ojensi minulle tälläisen tunnustuksen. 
Lämmin kiitos.
On mukava tietää että käsityö- ym muistio/päiväkirjasta on iloa muillekin kuin itselleni.


Tunnustus kuuluu jakaa eteenpäin viidelle blogille, mielellään aloittelevalle, jolla on alle 200 lukijaa. 

Olen kuitenkin niin tylsä etten lähde tätä eteenpäin jakamaan. En ole viime aikoina hirveästi ehtinyt seurata oikein kenenkään blogeja, en aloittelevien enkä konkareidenkaan, joten ottakoon mukaansa hän joka annetut kriteetit täyttää.

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Mummo kanasensa niitylle ajoi

Ihana lehdestä 1/2012 löytyi elämänpuun lisäksi tämä kananen, jonka ompelin turkoosista pellavasta ja kuviollisesta puuvillasta. Heltta on puuvillapellavalankaa: turkoosia ja petroolia. Nappi puuttuu vielä siiven alalaidasta. Ja sehän pitää ommella heti ensi tilassa...

...että kanasen alle piilotetut suklaamunat eivät ole liian helposti naposteltavissa :) Kanan sisällä on siis kulho, johon laitan sitten pääsiäisviikolla suklaamunia piiloon niin talon pieniltä, kuin vähän isommiltakin suklaa-addikteilta :)

Suht nopea oli ommella, taisi rapiat kaksi tuntia mennä ideasta valmiiseen kanaan. Tosin kangasvarasto ja kone on olohuoneessa "levällään", ei tarvinnut uhrata aikaa välineiden ja materiaalien etsimiseen. (niin ja se nappi on vielä ompelematta...)


Rakas, pikkuinen, suloinen esikoiseni täytti tänään vuosia:


Jo edellä taisin mainita, että talosta löytyy suklaa-addikteja, kakkukin on sen mukaista, suklaakakkupohja ja paksu maitosuklaa kuorrutus, sankarin toiveen mukaan, täytteenä itse tekemääni omppuhilloa ja valkosuklaa-lime-rahkaa höystettynä tummalla suklaarouheella. Kostutus maidolla, koristeena piparien päälle tarkoitettua koristelutahnaa ja luomumarmelaadisydämiä. Nam!

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Elämänpuu metallilangasta



Ohje askartelulehti Ihana, nro 1/2012.

VVV ja itävä tomaatti

...eli Violetit Viiri Verhot:



Esikoisen aurinkovärjäämä kangas on odottanut vuosia verhoiksi ompelua. Nyt sitten sain ne jopa tehtyä. Kuvat otti esikoinen.

Eräänä aamuna oli iloinen perhetapahtuma odottelemassa aamupalatomaatin sisällä :) Pienen pieni itu pilkisti siemenkodasta.


Ja kun tomaattia siivutti lisää niin sieltä löytyi pidemmällekin kehittyneitä tomaatintaimen alkuja, sirkkalehdetkin oli kehittynyt näihin yksilöihin siellä äititomaatin hellässä huomassa...


lauantai 10. maaliskuuta 2012

Terveisiä Ranuan Eläinpuistosta


Pikku jääkarhukin näyttäytyi meille :)
Kuva on kovin rakeinen kun jouduin sen ottamaan kameran pisimmällä digizoomilla. 

Hiihtoloma lopuillaan, flunssa tuli takaisin, huominen näyttää onnistuuko työnteko maanantaina, vai pitääkö käydä taas lääkärin kautta :/

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Vuosikertavarastojen kimpussa

Sukat SeiskaVeikka JättiRaidasta kuopukselle ja itselle:







Kuopuksen sukat muuten minulle tavalliseen tapaan tehdyt, paitsi kantapää on "ristiinvahvistettu" ja kantapään jälkeen tein kiilakavennukset jalkapöydän puikoilla, enkä jalkapohjan, kuten tavallisesti teen. Kuopus on perinyt saman malliset jalat kuin enollaan, sukat eivät tahdo pysyä jaloissa vaan sukan kantapää huitelee aina jossain muualla kuin pitäisi. Jospa tämä erilainen kavennus pitäisi sukan paremmin paikoillaan...



Omat sukkani aloitin kärjestä tarkoituksena tuhota tuo lanka viimeiseen senttiin, ja aika hyvin siinä onnistuinkin. Kantapääksi neuloin tomaattikantapään väärinpäin, ihan hyvin istuu näinkin päin. Kuten alemmasta kuvasta huomaa, niin vielä on hiukan oppimista langan kiristämisen kanssa lyhennettyjä kieroksia neuloessa:


Olemme nyt hiihtolomalla. Isännällä ja minulla hulppeat kymmenen lomapäivää. Ja kuten tavallisesti, kipeäksihän sitä tultiin, esikoista lukuun ottamatta kaikki muut. Reissutakin piti, saas nähdä onko huomenna sellainen tilanne, että räkätauti ja kuume hellittää sen verran, että kotiseinien ulkopuolellekin päästäisiin.

Niin, ja ihana kamala aurinkokin on suonut meille valoaan ja lämpöään, ja paljastaa kuinka hiiskatin likainen ja pölyinen huusholli voikin olla... Mutta mukavaahan se enimmäkseen on kun paistaa, lumisadettakin saatiin ihan riittämiin tälle talvelle.