Minä olen...

Oma valokuva
Pohjois-Pohjanmaa, Finland
35+ käsitöiden sekakäyttäjä, joka yrittää jakaa aikaansa neljän tyttären, isännän, kodin, maatilan, oman käsityöyrityksen, ohjaamisen, ystävien, kahden kissan ja kahden koiran sekä muiden harrastusten, ja tietenkin niiden käsitöiden kesken, enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi. Jätä kommenttia käynnistäsi, kommentteja on aina mukava lukea. Valokuvien ja tekstien kopiointi kielletty!

tiistai 14. helmikuuta 2012

Koukuttaa

Lainasin siskoltani tunisialaisen koukun ja hänen tekmänsä lapaset ko. tekniikalla opetellakseni tekniikan itsekin. Sisko oli onnistunut tekemään lapasiensa reunaan kauniin punosmaisen aloituksen, minä yritin ja purin, yritin ja purin, mutten onnistunut saamaan kuin tavallisen ketjusilmukkareunuksen. Kaksi iltaa istuin virkaten ja purkaen, kunnes onnistuin: punos muodostuu niinkin yksinkertaisesti että lanka koukataan koukulle "väärinpäin" eli niin että koukku laitetaan langan päälle ja vedetään silmukasta läpi. Että minä olin onnellinen kun onnistuin (paitsi että kun tänään tarkastelin omaa lapasen aloitusta ja siskon lapasta rinnakkain, kuitenkin se sisko oli tehnyt jotain toisin, kun punos oli toiseen suuntaan kuin omassani. Mutta tämä on tarpeeksi lähellä, en enää yritäkään selvittää miten systeri on onnistunut... :) Alla kuvasarja selvittämään sekavaa selitystäni:








Kuvat otti esikoinen, kiitos!

Ja pitäähän minun kiittää Systeriäkin, kiitos lapasten ja koukun lainasta! Lapaset löydät äidin luota ja koukku palautuu kun saan kuvissakin näkyvät ja ne toiset keskeneräiset valmiiksi :)

Blogihiljaisuus on johtunut sitkeästä flunssasta, kolmisen viikkoa nyt kärsitty erinäisistä vaivoista, viime viikolla oli "oikeakin" sairaslomapäivä, tilkkupiiri jäi pitämättä kun ei ollut ääntä. Perhe kyllä taisi nauttia kun äiteen äänivarannot oli minimissä, pampattamiset jäi muutamaksi päiväksi. Edelleenkään ei ole aivan terve olo, mutta mynthoni poskessa elämä jopa hymyilee :)

7 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tuo on pakko opetella. Tulee kaunista jälkeä. Mukavaa Ystävänpäivän iltaa Sinulle

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Paranemisiin!
Katjuksa, hyvää Ystävänpäivää!
Lämmin KIITOS tuestasi!

Memmu kirjoitti...

Sinäkin Brutukseni. Minullakin koukku heiluu, kun vainsaisi valmista. Yhtä hienoa reunaa minä en todellakaan onnistunut saamaan, mutta olen tyytyväinen opittuani taas uuden tekniikan :) Mukavaa kevään alkua!

Tintti kirjoitti...

Koukkuaminen on koukuttavaa :-)

Kaunista on tulossa.

Suvi kirjoitti...

Hei, tuotahan pitäisi kokeilla... :)
Sain ihmeellisen siivousinspiksen, ja nyt varmaan pistän osan kankaista kiertoon. Oletko kovin tarkka, pitääkö olla luonnonkuituja ja kunnon paloja? Hinnasta ei tarvi puhua, toinen vaihtoehto on viedä suoraan Konttiin.

Sonja kirjoitti...

Onpas mielenkiintoisen näköistä touhua! Ja kaunista pintaa! :)

Taina kirjoitti...

Hei! Toivottavasti olet jo parantunut. Hienoja koukutteluja! En tiedä, multa vois jäädä väliin tuo koukuttaminen. Mutta ihailen niitä jotka jaksaa uurastaa.