Minä olen...

Oma kuva
Pohjois-Pohjanmaa, Finland
35+ käsitöiden sekakäyttäjä, joka yrittää jakaa aikaansa neljän tyttären, isännän, kodin, maatilan, oman käsityöyrityksen, ohjaamisen, ystävien, kahden kissan ja kahden koiran sekä muiden harrastusten, ja tietenkin niiden käsitöiden kesken, enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi. Jätä kommenttia käynnistäsi, kommentteja on aina mukava lukea. Valokuvien ja tekstien kopiointi kielletty!

Tulipa luettua

Agatha Christie: Vanha hyvä aikani
- Lainasin kirjastosta mielenkiinnosta. Mietin että mikä tekee ihmisestä niin tuotteliaan kirjailijan, mitä Agatha oli. Kirja oli mielenkiintoinen, kuten kirjailijan elämäkin on ollut. Suosittelen lukemaan ja kokemaan aikamatkan 1890 -luvun loppupuolelta aina 1960 -luvulle saakka. Naisen elämä on ollut tuolloin niin erilaista, mutta paljon samaa kuin nykynaisenkin elämässä.

Maevy Binchy: Hopeahäät
- Kevyttä iltalukemista. Jokaiselle kirjan päähahmolle on oma lukunsa, joka avaa menneisyytä heidän jokaisen näkökulmastaan ja viimeisessä luvussa sitten kaikkien tarinat nivoutuvat yhteen.

Helen Fielding: Bridget Jones - Elämäni sinkkuna
- Vielä kepeämpää ja humorista lukemista. Kuinka vaikeaa painonhallinta, tupakoinnin lopettaminen ja rakkauselämä naiselle voikaan olla :) Tämä kirja löytyi omasta hyllystä, olen sen lukenut sen ilmestyttyä, ja yhtä viihdyttävä se oli näin vuosienkin jälkeen.

Helen Fielding: Bridget Jones, elämä jatkuu
- Ei yhtä riemastuttava kuin ensimmäinen osa, mutta mukavaa luettavaa kaiken kaikkiaan.

Jared  Cade: Agatha Christie katoaa
- Elämänkerta, joka valaisi vielä syvemmältä suosikkikirjailijani elämää, kuin Agathan omaelämänkerta. Kirjaa lukiessa tuntui taas kerran että olen syntynyt aivan väärälle vuosikymmenelle, elämä 1900 -luvun alussa tuntuu niin paljon mielenkiintoisemmalta kuin oma eletty aikani :) Kirjassa on myös valokuvaliite, jossa on kuvien lisäksi myös aikalaisten sanomalehtien kansia, nykyiset sanomalehdetkin ovat niin paljon tylsempiä kuin tuolloin. Kirjassa oli kerrottu kattavasti myös Agathan viimeisestä vuosikymmenestä. Aiemmi lukemani omaelämänkertahan päättyi jo 1960 -luvulle, Agatha eli vielä reilun kymmenen vuotta omaelämänkertansa kirjoittamisen jälkeen. Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä tämä kirja oli, saatanpa sen jossain vaiheessa lainata kirjastosta uudelleenkin luettavaksi.

Agatha Christie: Stylesin tapaus
- Agathan esikoisdekkari, joka löytyi kirjastomme varastosta lainattavaksi. Poirotin ensimmäinen juttu, joka tarjosi mielenkiintoisen lopun.

Sofi Oksanen: Puhdistus
- Alle vuorokaudessa oli pakko lukea tämä kirja läpi. Sota-aikojen tapahtumat tuntuvat uskomattomilta, mutta silti niin todellisilta. Ensimmäinen, muttei varmaankaan viimeinen Oksasen kirja, johon tartuin. Elokuvakin olisi kiva nähdä, onko siihen saatu vangittua sama kiehtovuus joka sai minut lukemaan kirjan niin nopeassa tahdissa.

Mari Mörö: Kuuri
- Sodan jälkeiseen Suomeen sijoittuva tarina, rakkaudesta, kääntäjän työstä ja alkoholismista. Kirja koostuu kirjeistä Turussa sairaanhoitajakoulussa opiskelevalle naiselle. En osaa sanoa tykkäsinkö vai en, luin kuitenkin.

Leena Lehtolainen: Luminainen
- Takuuvarmaa Lehtolaista, josta tykkään, olen lukenut tämän ennenkin, mutta dekkariseikkalilu Maria Kallion seurassa veti puoleensa väsypäivänä.

Agatha Christie: Neiti Marplea ei petetä
- Tätä en ollut lukenut ennen, mutta televisioversion näkeminen haittasi vähän lukuintoa kun muistin siitä murhaajan. Luin kuitenkin loppuun, koska kirja on aivan eri asia kuin televisiosta nähty versio.

Tuija Lehtinen: Kolme miestä netissä
- Tuttua ja turvallista miesseikkailu hömppää Lehtiseltä. Kirja on ollut jo pari vuotta hyllyssäni, ainakin kahdesti olen sitä alkanut lukea, mutta jostain syystä se jäi aiemmilla kerroilla kesken. Nyt pääsin loppuun asti, mukavaa luettavaa, irroitti jopa muutamat ääneen naurut.


Ei kommentteja: