Minä olen...

Oma valokuva
Pohjois-Pohjanmaa, Finland
35+ käsitöiden sekakäyttäjä, joka yrittää jakaa aikaansa neljän tyttären, isännän, kodin, maatilan, oman käsityöyrityksen, ohjaamisen, ystävien, kahden kissan ja kahden koiran sekä muiden harrastusten, ja tietenkin niiden käsitöiden kesken, enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi. Jätä kommenttia käynnistäsi, kommentteja on aina mukava lukea. Valokuvien ja tekstien kopiointi kielletty!

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

KyJy#6 ja "ajanvietettä"

Vaikka KyJy-tempaus on ollut ja mennyt ja vissiin jo kuopattukin, minä sitkeästi jatkan aloittamallani tiellä :)
Eli ylpeänä esittelen valmistuneen kotiliivin, jonka aloitin kyjynumerolla kuusi:


Violetista Isoveli-langasta, 5,5 mm:n pyöröllä, kaikkiaan kului 532 g lankaa. Ohje löytyy Novita kevät 2011 -lehdestä. Ensin ajattelin että onkohan hihattomalle ja napittomalle mallille käyttöä, mutta se on jo ollut monesti päälläni. Täydellinen kotineule näille keleille, kun lämmintä ei enää niin paljoa tarvitse pukea päälle. Lämmittää hartioita ja selkää, eikä hihat ole työnteon tiellä. Ja minun lisäkseni tämä neule on erään toisenkin perheen jäsenen suosikki:


Tässä liivi on vasta kokoamisvaiheessa ja Kalle omi sen itselleen. Nukkui liki vuorokauden liivin päällä tyytyväisenä. Ja nytkin aina hakeutuu sille nukkumaan jos se on emännältä sopivasti sohvan karmille tai tuolille unohtunut.

Loppuja Isoveli-lankoja tuhotessa on jo syntynyt säärystimet ensi syksyksi:


Ja kämmekkäät on puikoilla...

Alla muutamia kuvia siitä, miksi bloggaus on ollut harvemmassa viime aikoina. Maalit noissa seinissä on samalta vuodelta kuin minä olen syntynyt, joten uudistusta kaivataan :) 

Joudun luopumaan työhuoneestani, että tyttärille saadaan lisää makuuhuoneita. Siispä kaksi "turhaa" huonetta on muuttumassa minulle työtiloiksi. Maalausta, hiomista, panelointia, listoitusta, uudet sähköistykset, lattian laminointia ja portaiden pinnoitus on tarkoitus tehdä, ja koska isäntä ei lupautunut rojektiini mukaan, teen tai ainakin yritän tehdä kaiken itse (sähkötöitä lukuunottamatta). 

Yläkerran aulaan tulee aikanaan kangaspuut ja alakerran eteiseen tulee ompelu/värkkäyspöytä. Tämän alakerran eteisen kautta ei ole enää varsinaista sisäänkäyntiä, vain liikenne makuuhuoneisiin ja vinttiin, niin tilan voi ottaa työkäyttöön aivan hyvin. Ainoa mikä mietityttää, on se että vintti on kesähelteillä todella kuuma, mutta olen kuullut että lämmin ei luita riko.

Ikean reissu Haaparantaan on tiedossa, kuvastosta löytyi juuri sopivia kalusteita tiloihin, ja ennen kaikkea sopivaan hintaan. Myöhemmin keväällä otan myös kylmän eteisen/kuistin remontin alle, sinne tulee tarvikevarastoni. Ja sitten kun nykyinen työhuoneeni on tyhjätty, sekin pitää kuulema ainakin maalata, ei käy nykyiset värit esikoisen makuun. Eli remppaa on tiedossa pidemmälle ajalle.4 kommenttia:

Matonkude kirjoitti...

Voi tuota remontointia. HUH!!
meillä on torppa ollut nyt vuodenpäivät valmis, enkä yhtään kaipaa sitä purua ja hiontapölyä.

Mukavaa reissua kalustehankinnoille!

Paula kirjoitti...

Meilläkin toinen koirista rrrrrrrrrrrakastaa villavia käsitöitäni - mukavaa, että niitä arvostetaan. :o)
Mielenkiinnolla odotan remontin edistymistä, pistä vaan paljon väliraportointeja!! :o)

Sirpa kirjoitti...

Ihana tuli liivistä,hyvä kun teit loppuun :) Jaksuja vaan remonttiin!

pappilanmummo kirjoitti...

Hyvännäköinen tuo liivi - hienoa, kun sait sen valmiiksi.
Remppa on aina hankalaa, mutta sitte kun on valmista, on todella kaunista taas.
Muuten alkaakohan KYJY taas tänä vuonna?