Minä olen...

Oma valokuva
Pohjois-Pohjanmaa, Finland
35+ käsitöiden sekakäyttäjä, joka yrittää jakaa aikaansa neljän tyttären, isännän, kodin, maatilan, oman käsityöyrityksen, ohjaamisen, ystävien, kahden kissan ja kahden koiran sekä muiden harrastusten, ja tietenkin niiden käsitöiden kesken, enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi. Jätä kommenttia käynnistäsi, kommentteja on aina mukava lukea. Valokuvien ja tekstien kopiointi kielletty!

maanantai 30. toukokuuta 2011

Vispilänkauppaa ja reissutuliaisia

Viime viikon tiistaina pidin paikallisille ja naapuripitäjän Martoille (ja kahdelle Martille) varpuvispilä-kurssin. Minua tituleerattiin jopa vispilämestariksi, mutta sen arvonimen karistin harteiltani heti, koska yhden vispilän tekijä ei liene vielä mestari?


Tummempi vispilä on lainassa mieheni tädiltä, vispilän ikä on tuntematon, kymmeniä vuosia kuitenkin. Vaaleampi on minun tekeleeni, lettutaikinan vispaamiseen en sitä raaski ottaa, mutta sitä voisi kuulema käyttää pyykkien kostuttamiseen? Materiaalina koivun tuoreet risut.

Vispiläkurssia edeltävän viikonlopun olin käsityöpiirien Viron retkellä. Huikean ihana irtiotto arjesta! Ihana reissu, valokuviakin reilut 250, osa jopa onnistuneitakin otoksia. Säästän teidät kuitenkin liialta kuvakavalkadilta ja näytän vain hankintani, jotka mielestäni pysyivät varsin kohtuullisina...

Perjantai-aamuna Viron puolelle päästyämme suuntasimme ensimmäisenä Karnaluksiin. Nyt voin minäkin sanoa käyneeni Taivaassa :) Karnaluksista lähti mukaan nauhoja, magneettineppareita ja ruusupuisia sukka- ja pyöröpuikkoja.


Karnaluksista matkasimme Raasikuun AadeLöngin villatehtaalle. Sekin oli näkemisen arvoinen paikka, lampaan ja villan tuoksut olivat todella voimakkaita :) Minun maltilliset ostokseni pitivät sisällään kaksi vyyhtiä huivilankaa ja kaksi kiekkoa hahtuvaa. Lila-sini-vihreä-kirjavat tulevat itselleni ja viher-keltaisesta tulee huivi ystävälle. Huivien ja hahtuvien työstäminen alkaa vasta marraskuulla (jos sittenkään), niin paljon on to-do-listalla ennen niitä...


Perjantain ja lauantain aikana kävimme mm. Olutsveren kartanossa, Türin kukkamarkkinoilla, nukketaitelijan luona ja Tallinnassa vanhassa kaupungissa. Lauantai-iltana vuokrasimme ystävän kanssa Viimsin kylpylästä polkupyörät ja kävimme tutustumassa maisemiin ja merenrantaan tarkemmin kuin linja-auton ikkunasta olisi ollut mahdollista. ExTempore-pyöräretki oli kyllä yksi matkan kohokohdista. Toinen kohokohta oli Marja Matiisenin kotiin ja tilkkutöihin tutustuminen. Huikea koti ja huikea piha, mutta kaikista huikeinta olivat hänen tilkkutyönsä... Marjalta ostin muistoksi, ja idealähteeksi hänen kirjansa Lapitöö eesti kodus (tilkkutyö virolaisessa kodissa). Kirja on täynnä kuvia hänen töistään ja kodistaan, kirjaa selailemalla pääsen uudestaan reissumme tunnelmaan.


Ja ettei selailtavat loppuisi kesken, tänään postilaatikosta löytyi JuJuKerhon kuukauden kirja, joka myöskin vaikutti äkkiselailulla varsin mielenkiintoiselta ja ideoita herättävältä.


Kiitos Sinulle kun jaksoit lukea tänne loppun saakka. Toivottavasti saan taas itseäni niskasta kiinni ja päivityksiä putkahtelisi tänne hiukkasen tiuhempaan.

Aurinkoista viikkoa!


7 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kuullostaa todella kivalta reissulta ja vau mitä ostoksia olet tehnyt :)
Tarinasi sai minutkin haluamaan taas Tallinnaan, Karnaluksi on tuttu, mutta tuo villatehdas ei...

Lila kirjoitti...

Kuullostaa kivalta reissulta:)
Minä olen menossa torstaina Karnaluksiin ja syksyllä tuonne villatehtaalle. Karnaluksissa olen käynyt useasti ja aina se on ihan samanlainen taivas! Tuonne villatehtaalle menen ensimmäistä kertaa:)
Sinulle on muuten blogissani tunnustus;)

Paula kirjoitti...

Ompas teillä ollut ihana reissu ja kaikkea kivaa olet sieltä löytänyt. Varmasti paljon kivoja muistoja myös matkassa!

Sari kirjoitti...

Oi mitä kaikkea ihanaa olet löytänyt! Itse haaveilen Tallinnan/Viron reissusta ja onkin kiva kuulla mitä kaikkea käsityönäkökulmasta siellä olisikaan...

Katjuksa kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne! Karnaluks on näkemisen arvoinen paikka vaikkei käsitöitä harrastaisikaan, sieltä viimeistään ostaa ensimmäiset materiaalinsa ;)

Lila: yritin jo eilen käydä kommentoimassa ja kiittämässä tunnustuksestasi, mutta bloggeri oli sitä mieltä etten saa kommentoida :) Kiitos siis tätä kautta ja käyn paremmalla ajalla tunnustuksen sieltä noutamassa.

Anneli kirjoitti...

Heippa ei-niin-salainen-Ystävä! KIITOS ihanasta viimeisestä paketista. Aivan mahtava muistikirja! TODELLA hienosti tehty. Tiedän mikä työ siinä on kun olen koulussa saanut auttaa oppilaita tekemään tuontapaisia muistikirjoja. Monta eri vaihetta ja siten myös aikaavievää. Kiitos kaikesta mitä oli paketissa. Tämä on nyt pikainen tervehdys ennenkuin joudun lähtemään iltahulinoihin. Laitan blogiini kuvia ja juttua kun palaan myöhemmin tänään. Anneli.

Anneli kirjoitti...

Täällä blogeissa on niin moni käynyt ostoksilla Virossa.
Minä se täällä ihan vihreänä kateudesta ;))