Minä olen...

Oma valokuva
Pohjois-Pohjanmaa, Finland
35+ käsitöiden sekakäyttäjä, joka yrittää jakaa aikaansa neljän tyttären, isännän, kodin, maatilan, oman käsityöyrityksen, ohjaamisen, ystävien, kahden kissan ja kahden koiran sekä muiden harrastusten, ja tietenkin niiden käsitöiden kesken, enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi. Jätä kommenttia käynnistäsi, kommentteja on aina mukava lukea. Valokuvien ja tekstien kopiointi kielletty!

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Kesäkassi ja tilaustyöneule

Kesäkassi 2011 -vaihdossa lähetin parilleni Veeralle tällaisen vihreän kassin:

Tähän kassiin on yhdistetty kolme "tempausta": ensiksikin tietysti kesäkassi 2011 -vaihto, sitten tuo virkattu pitsi on nimeltään "ympyrä neliössä" ja sen ohje löytyy Virkattuja vuodepeitteitä -kirjasta, virkkuutyöllä osallistuin Mary Olki -caliin Ravelryssä. Ja kolmanneksi kankaat ovat omista varastoista ja niiden ompelemisella osallistun Mrs.Marplen järjestämään Ompelutempaukseen. Siis kolme tempausta yhdellä kassilla :)

Virkkaustyössä lankana Mandarin Petit ja koukku 3 mm. Kassin ompeleminen ei onnistunut toivotulla tavalla. Pitsineliö ei tullut suoraan ja muutenkin ompelut menee vähän vinksin vonksin, Veera on kuitenkin kassiinsa tyytyväinen, ja se riittää minulle.

Ja otsikon lupaama tilaustyöneule näyttää tältä:

Alkuperäinen idea Novita kevät -11 lehdestä malli nro 63. Alkuperäistä tässä tosin on enää vain lanka Novita Tennessee (n. 700g). Silmukkamäärät modasin omalle käsialalle sopivaksi, pääntie vaihtui asiakkaan toiveesta pyöreästä v-aukoksi, alkuperäisen neuleen yläosan pitsineule vaihtui tasaiseksi ja helmankin pitsineule vaihtui nopeammmin neulottavaksi. Lisäksi neuloin tämän ylhäältä alas, ja kainaloiden alta yhtenä kappaleena. Neuloin etukappaleiden reunoihin ja pääntien ympri i-cordia jonka ompelin käsin kiinni.Voisi siis sanoa että tämä on ihan oma malli. Ja kun omasta päästä soveltaa niin virheitäkin siihen sitten tuli: etukappaleet oli liian leveät, joten purin etureunoista i-cordit irti ja otin puolitoista kuviokertaa pois molemmista etureunoista saumurilla ja ompelin i-cordin takaisin käsin kiinni. Vielä kun lisättiin nappi asiakkaan toivomaan kohtaan, niin olimme molemmat tyytyvisiä, sekä asiakas että minä :)

Lähikuva pitsineuleesta:

Asiakkaan toiveesta kainaloon ommeltiin salatasku tupakka-askille ja puhelimelle :)


1 kommentti:

Pirjo kirjoitti...

Kaunis kassi! Sie se osaat:)

Tuo jakku on myös kaunis ja monikäyttöinen - just omiaan kesään.