Minä olen...

Oma valokuva
Pohjois-Pohjanmaa, Finland
35+ käsitöiden sekakäyttäjä, joka yrittää jakaa aikaansa neljän tyttären, isännän, kodin, maatilan, oman käsityöyrityksen, ohjaamisen, ystävien, kahden kissan ja kahden koiran sekä muiden harrastusten, ja tietenkin niiden käsitöiden kesken, enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi. Jätä kommenttia käynnistäsi, kommentteja on aina mukava lukea. Valokuvien ja tekstien kopiointi kielletty!

maanantai 2. tammikuuta 2012

Torkkupeitto

Kudoin kangaspuissa villashaalin jo syksyllä, mutta niin laiskottanut etten vain saa kuvattua ja postattua... (itse kutominenkin venyi, aloittelin huhtikuussa ja sain kudottua valmiiksi vasta elo/syyskuussa)Loimi ja kude Esiton (143 x 3 tex) huopalankaa, 100 % villaa. Loimi tummanharmaata, vaaleanharmaata ja luonnonvalkoista, alemmassa kuvassa näkyy loimen värit. Kuteena käytin vuosien varrella kasvivärjäämiäni kokeilulankoja, kudoin aina fiiliksen mukaan jonkun nöttösen kokonaan pois... Shaalissa on 23 tai 24 eriväristä raitaa. Olin ottanut shaalista kuvia ennen karstausta, mutta en vissiin niitä ollut koneelle koskaan siirtänyt kun ei niitä täältä löytynyt. Niissä kuvissa kuteen värit ja raidat olisivat näkyneet selvemmin, karstauskessa värit vähän sekoittuivat ja tulivat utuisiksi.

Shaalilla on kokoa 120 x 250 siihen on ihana käpertyä, sohvalle tai sängylle tirsoille, ja kun on niin pitkä niin sen alle mahtuu useampi henkilö pötköttelemään. Täällä vanhassa blogissa kerron kummitytölle samaan loimeen kutomastani shaalista jonka annoin hänelle jouluna -10. Ja nyt kun erinäisten viivytysten vuoksi sain nämä ja piiriläisteni shaaleja karstautettua niin saatoin antaa saman shaalin karstattuna uudelleen joululahjaksi 2011 :)

2 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kaunis huopa ja tuossa alla aivan ihan mekko upeine nappineen. :)

Taina kirjoitti...

Hei! Tosi kaunis huopa! Hyvää alkanutta vuotta sinulle!