Minä olen...

Oma valokuva
Pohjois-Pohjanmaa, Finland
35+ käsitöiden sekakäyttäjä, joka yrittää jakaa aikaansa neljän tyttären, isännän, kodin, maatilan, oman käsityöyrityksen, ohjaamisen, ystävien, kahden kissan ja kahden koiran sekä muiden harrastusten, ja tietenkin niiden käsitöiden kesken, enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi. Jätä kommenttia käynnistäsi, kommentteja on aina mukava lukea. Valokuvien ja tekstien kopiointi kielletty!

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Jämäkämmekkäät # 2

Eilen sain viimeisteltyä toiset jämäkuun innoittamat kämmekkäät.
Edit lisää että lanka Nallea ja Nalle Coloria, menekki 42 g.

Kuvioinnin tein näin:
Neulo yksi krs kuviovärillä, sen jälkeen 5 krs pohjavärillä.

Neulo kuviovärillä 1 s oikein.

Pistä oikea puikko (kämmenselän puikon) kolmannen silmukan kohdalta kuvioraidan kohdalta nurjalle puolelle ja vedä kuviolanka pitkäksi silmukaksi oikealle puikolle. Tarkista että venytettyyn silmukkaan tulee tarpeeksi pituutta, ettei se vedä neuletta kovin kurtulle.

Neulo 1 s oikein.
Pistä puikko taas saman silmukan läpi nurjalle ja vedä lanka venytetyksi silmukaksi puikolle.
Jatka näin 1 s o, 1 venytetty s, kunnes sinulla on 5 venytettyä silmukkaa (kaikki 5 otetaan siis saman silmukan läpi)
Neulo 1 s o ja vedä lanka venytetyksi silmukaksi vasemmalla puikolla toisena olevan silmukan alapuolelta kuvioraidan kohdalta. Jatka taas näin 1 s o, 1 venytetty silmukka, kunnes on taas 5 venytettyä silmukkaa. Jatka näitä viiden venytetyn silmukan "viuhkoja" kämmenselän puikoille, minun neuleessani neljä viuhkaa rinnatusten. Neulo kämmenen puolella normaalisti oikein.


Seuraavalla krslla neulo aina venytetty s ja edellä neulottu s oikein yhteen pohjavärillä. Väliin taas 5 krs pohjavärillä ja sitten uusi viuhka krs, nyt venytetty s otetaan aina viuhkan keskimmäisen venytetyn s läpi.

Toivottavasti viuhkakuviosta innostuneet saavat ohjeesta selkoa... Kysyä saa, yritän parhaani mukaan vastailla, neuleohjeen kirjoittaminen ei todellakaan ole helppoa niin että siitä saisi ymmärrettävän...

12 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Kiitokset kovasti selkeiltä näyttävistä ohjeista!

Lila kirjoitti...

Hauskat kämmekkäät:) Ohje on näin pikaisesti lukien kyllä selkeä ja näillä ohjeilla osaisin ainakin minä tehdä:)

Katjuksa kirjoitti...

Kiitos Sari ja Lila. Välillä (yleensä aina) pitää olla omille tuotoksilleen niin kirjallisille kuin muillekin kovin kriittinen :)

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kauniit!

Matleena kirjoitti...

Kiitos ohjeesta selkeine kuvineen! :) Joskus pitää kokeilla tätäkin viuhkaa, on se niin mielenkiintoisen näköinen. Mutta taitaa olla kovasti aikaavievää touhua.

Katjuksa kirjoitti...

Kiitos myös teille Päivi ja Matleena kommenteistanne. Matleena: kun tekniikan oppii, niin aika nopsaan viuhkat syntyy. Mutta telkkariohjelma jää joka 6. krs ajan katsomatta, kun silmät pitää pitää työssä :)

Anneli kirjoitti...

Ihana viuhkakuvio, tuokin on minulle ihan uutta !
Kauniit kämmekkäistä tulikin :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät ohjeet, uskoisin näillä onnistuvan ;)
Valitettavasti huhtikuun paketti pääsee matkaan vasta huomenna (en mielelläni ole viimehetken ihminen, mutta nyt kävi näin...)

Aurinkoista huhtikuun viimeistä viikkoa!

Sny

Katjuksa kirjoitti...

sny: eipä hätiä mitiä, täällä kyllä jaksellaa odotella :)

Sirpa kirjoitti...

Kylläpä onkin kauniit! Kiitos ohjeesta,tuota täytyy kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ohje viuhkaan! Saa heti mielikuvituksen lentämään, tuolla tekniikallahan voisi tehdä vaikka mitä.. :)

Anneli kirjoitti...

Hei. Muuten että sattuikin mukavasti että olit mun salainen ystäväni tällä sny kierroksella. Mä nimittäin kävin silloin tällöin kurkkaamassa osallsitujien blogeihin kun tiirailin tietysti pakettien sisältöjä. Ja sellaisella reissulla huomasin tämän kämmekkäiden ohjeen. Erittäin hyvin selvitetty miten ne viuhkat saadaan neulottua ja yritän jossain vaiheessa itsekin tehdä näitä. Näyttää niin mukavalta tuo kuvio. Laitanpa myös sivusi muistiin kirjanmerkkeihini ja vierailen täällä silloin tällöin. Hyvää kesäkuun alkua, toivottaapi Anneli-kevät sny ringistä (selvitykseksi kun täällä vieraileepi myös mun kaimani)