Minä olen...

Oma kuva
Pohjois-Pohjanmaa, Finland
35+ käsitöiden sekakäyttäjä, joka yrittää jakaa aikaansa neljän tyttären, isännän, kodin, maatilan, oman käsityöyrityksen, ohjaamisen, ystävien, kahden kissan ja kahden koiran sekä muiden harrastusten, ja tietenkin niiden käsitöiden kesken, enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi. Jätä kommenttia käynnistäsi, kommentteja on aina mukava lukea. Valokuvien ja tekstien kopiointi kielletty!

perjantai 16. joulukuuta 2011

Matkamuisto

Olin ajatellut ostaa reissusta muistoksi aidon islantilaisen neuleen. Turistikaupoissa neuleiden hinnat kohosivat korkeiksi, eikä meillä ollut aikaa tai mahdollisuutta etsiä edullisempia kauppoja, joten matkakassa saneli niin, että valmis neule vaihtui näihin:
Kirja on islannin kielinen, mutta täynnä toinen toistaan upeampia neulemalleja perinteisiin ja vähän nykyaikaisempiin islantilaisneuleisiin. Kaaviot ja ohjeet ovat kuitenkin sen verran universaalilla tavalla tehdyt, että uskoisin että pystyn neulomaan itselleni sen haluamani islantilaisneuleen.

Islantilainen neule ei ole islantilainen jos sitä ei neulo islantilaisesta villasta, joten matkalaukussa tuli kotiin reilu kilo aitoa islantilaisen lampaan villasta tehtyä lankaa Alafoss Lopia. Oikealla oleva vaaleampi vihreä on pääväri, ja muista tulee sitten kaarrokkeen kuviot. Samasta kaupasta löytyi KnitPro pyöröpuikko ja sopivia nappeja, vielä kun en tiedä neulonko paidan vai takin. Lanka oli halpaa, puikot lienevät samaa hintaluokkaa kuin suomessa, ihan tarkan tiedon saan vasta kun vingutetun Visan lasku tulee perästä...

Ensi vuoden puolelle menee kuitenkin ennen kuin edes aloitan tätä(kään) neuletta. Jouluvalmistelut vievät aikaa neulomiselta ja bloggaamiselta...

Piparin ja glögin tuoksuista viikonloppua Ystävät!
Minun viikonloppuuni mahtuu leipomisen ja siivoamisen lisäksi Marttojen jouluruokailu, on ihanaa päästä nauttimaan valmiiksi katetun pöydän antimista.

8 kommenttia:

-MARI- kirjoitti...

Itse toin Islannista myöskin matkamuistona aidon villapaidan. Väriltään se on vaaleenvihree ja toooosi lämmin. Jään seuraamaan millainen pusero/takki näistä ihanista langoista syntyy. :D

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpäs teillä onkin ollut antoisa reissu :)

Upeita kuvia tuolla edellisessä postauksessa.

Viimeiset terkut salaisena taitaa ollakin tässä :D sillä....

Pakettisi näyttää olevan paikallisessa postissa

Memmu kirjoitti...

Islantilaisneule ois kyllä ihana. Mulla vaanei ole taitoa siihen kirjoneuleeseen. Ihania kuvia reissusta oli kyllä.
Mukavaa joulun odotusta sinne teille!

Risusydämen Marja kirjoitti...

Hurmaavia ovat ostamasi langat. Mielenkiinnolla odottelenkin valmista puseroa :)
Hienoja olivat kuvat edellisessä postauksessakin. Varmasti oli ihana matka teillä!
Oikein mukavaa ja puuhakasta joulunalusviikkoa sinulle ♥

Paula kirjoitti...

Moi! Oli mukava katsoa matkalta ottamiasi kuvia! Varmasti ollut mukava reissu! Kaunis villapaita varmasti noista ihanista langoista syntyy! Mukavaa Joulun alusviikkoa! :)

Tintti kirjoitti...

Ihania kuvia Islannista! Mun Islanti-kuume senkun pahenee.

Hyvät tuliaiset toit. Krjasta riittää iloa pitkälle.

Pirjo kirjoitti...

Mahtava kuvapläjäys Islannista. Todella hienoja kuvia. Sinne jos joskus pääsis...

Ja ihania lankoja, just sellaisia sinunnäköisiäkin - tulee hieno villis!

juuli kirjoitti...

Täydellinen tuliainen, siitä on iloa vielä pitkään!
Oli kivaa katsella kuviasi, Islanti vaikutti kovin eksoottiselta.